Om coronaviruset: Har du frågor om covid-19 ring 113 13 eller läs mer på vår informationsida om coronaviruset
Nu är det många som ringer.  Du kan ändra och avboka tid online. För andra frågor använd våra säkra formulär: Kontakta oss eller till din ort.


Spårbunden trafik

Vi utför hälsoundersökningar för dina medarbetare med säkerhetskritiska arbetsuppgifter inom järnväg, tunnelbana och spårväg.

Lagstadgade undersökningar

Hälsoundersökningen utgår ifrån Transportstyrelsens föreskrifter om hälsoundersökning och hälsotillstånd för personal med arbetsuppgifter av betydelse för trafiksäkerheten (TSFS 2019:112 samt TSFS 2019:113). Undersökningen ska genomföras enligt följande intervaller:

 • Innan arbetet startat
 • Vart femte år fram till och med dagen före 41-årsdagen.
 • Vart tredje år från och med 41-årsdagen till och med 62-årsdagen.
 • Varje år efter 62-årsdagen.

Så går hälsoundersökningen till

 1. Ange medarbetarens arbetsuppgifter
  För att veta vilka hälsokrav din medarbetare står inför måste du i beställningen ange vilka arbetsuppgifter medarbetaren har samt vilken föreskrift medarbetaren omfattas av. När tjänsten är beställd bokas din medarbetare in till hälsoundersökning. Tiden meddelas i ett mail till dig och din medarbetare. 

 2. Läkarbesök
  Till besöket ska medarbetaren ta med eventuella glasögonrecept/optikerintyg och/eller hörapparater. Under läkarbesöket kan drogtest och annan provtagning förekomma. 

 3. Läkarutlåtande
  Läkaren utfärdar ett läkarutlåtande. Utlåtandet sänds till dig som arbetsgivare i enlighet med överenskommelsen i beställningen. Om medarbetaren inte kan återgå till tjänsten informeras berörd chef omgående.

Beställ


Här kan du som chef och behörig beställare på ditt företag beställa tjänster direkt online. Efter att du har gjort din beställning skickar vi en bekräftelse med e-post.

Vill du veta mer?


Hör gärna av dig om du vill veta mer om tjänsten eller hur vi kan ge stöd till verksamheten.