Cookiepolicy

För att ge dig som besökare en så bra upplevelse av previa.se som möjligt använder vi cookies. Cookies används för att vi ska kunna se de val du tidigare gjort på webbplatsen och för att vi ska kunna förbättra webbplatsen. Cookies används även för att mäta trafik och statistik. Här får du veta mer vad cookies används till och hur du kan välja bort dem.

Väljer du att inte stänga av cookies i din webbläsare och fortsätta använda previa.se samtycker du därmed till vår användning av cookies i enlighet med denna Cookie Policy och hur personuppgifter behandlas. Du kan när som helst ändra ditt val genom att justera din webbläsares inställningar. Väljer du att inaktivera cookies kan det innebära att vissa funktioner på previa.se inte kommer att fungera.

Du kan som besökare samtycka till användningen av cookies till exempel genom din webbläsares inställningar, men även du har även möjlighet att vägra cookies. 

Vad är en cookie och vad används de till?

En cookie är en liten mängd data som skickas från en webbplats dator till din webbläsare och som lagras på din mobila enheter och dator. Cookies är vanligt förekommande på internet. Alla webbplatser kan skicka cookies till din webbläsare om dina inställningar i webbläsaren tillåter det.

Två typer av cookies

Det finns två typer av cookies, permanenta och temporära/ sessionscookies. Permanenta cookies  stannar på din mobila enhet och dator tills det att du manuellt väljer att ta bort dem. De lagras som en fil under en längre period för att kunna anpassa webbplatsen efter dina önskemål, val och intressen. Dessa används exempelvis när det finns något som är nytt sedan du senast besökte webbplatsen.

Sessionscookies är temporärt placerade på din mobil, dator eller surfplatta när du besöker webbplatsen, men försvinner när du stänger ner sidan. Dessa sparas inte permanent. De flesta företag använder cookies på sina webbplatser för att förbättra användbarheten och upplevelsen för besökaren.

En cookie-fil är en passiv fil och kan inte sprida skadliga program eller datavirus på din mobila enhet eller dator.

Exempel – detta kan cookies användas till:

  • Loggar du in på en webbplats placeras en cookie på din mobil, dator eller surfplatta. Varje gång du bläddrar sida på webbplatsen skickar din mobila enhet och dator cookien till den webbplats du besöker. Cookien hjälper webbplatsen att fastställa att du är inloggad och du slipper därför uppge användarnamn och lösenord för varje ny sida. 
  • När webbplatser säljer tjänster används cookies för att underlätta att boka eller beställa.
  • När företag vill registrera vilka personer som besökt vilka sidor på en webbplats. Informationen används för att exempelvis välja rätt annons eller på annat sätt skräddarsy de sidor som besökaren få se nästa gång sidan laddas.
  • Följa upp trafik genom statistik för att kunna förbättra webbplatsen och för att lära sig mer om olika målgrupper. Många cookies som används för statistik är cookies från tredje part och dessa cookies skapas av andra webbplatser. Det innebär att dessa webbplatser äger en del av innehållet som visas på den webbplats du besöker. Exempel på tredjepartscookies är annonser eller statistikverktyg.

Så tar du bort cookies

Vill du inte tillåta cookies kan du vägra dem genom att gå in i din webbläsares inställning och radera cookies från din hårddisk. Det går även att ställa in webbläsaren så att den meddelar dig när den tar emot en cookie. Därmed kan du acceptera eller avvisa cookien. Mer information om detta hittar du på Your Online Choices.

Väljer du att neka cookies kan det medföra att vissa av våra funktioner på previa.se inte fungerar på samma sätt som om du skulle accepterat cookies.

Varför använder Previa cookies?

  • Använder du cookies på vår webbplats slipper du fylla i viss data varje gång du använder Previas digitala tjänster, som exempelvis användarnamn och lösenord.
  • Previa använder även tredjepartcookies i form av statistikverktyg för att utvärdera användarbeteenden. Detta för att optimera användarupplevelsen och föra statistik på webbplatsen.

Samtycke till cookies och vidare frågor

Tillåter du cookies samtycker du i enlighet med denna cookie policy till Previas användning av cookies.

Vid frågor kring vår cookie policy är du välkommen att kontakta oss per e-post.

Så hanteras dina personuppgifter

Varje gång du besöker Previa registrerar vi uppgifter om dig. Det gör vi dels för att vi är skyldiga att göra det enligt Patientdatalagen, dels för att kunna administrera det avtal din arbetsgivare har med oss. 

I de flesta fall sker registreringen med hjälp av dator och hur dessa personuppgifter ska behandlas regleras i Personuppgiftslagen. I en journal registreras ditt namn, personnummer, adress samt uppgifter om behandling, provresultat, medicinering mm. Patientjournalerna sparas minst 10 år efter det senaste besöket, därefter arkiveras de enligt journallagens bestämmelser. 

PUL - så hanteras dina personuppgifter

Previa är ansvarig för de uppgifter (din e-postadress) du lämnar vid prenumeration av vårt digitala nyhetsbrev. Uppgifterna behandlas endast av Previa i syfte att upprätthålla kundrelationen. Du har rätt att ta del av uppgifter som finns registrerade om dig. Du kan enkelt ändra eller avbeställa prenumerationen genom att kontakta oss eller klicka på avregistrering i nyhetsbrevet.

Upphovsrätt

Innehållet på den här webbplatsen är upphovsrättsskyddat och tillhör Previa. Informationen - text, bilder och ljud - får inte, utom för rent privata syften eller där det är specificerat, reproduceras, förändras eller överföras i någon form överhuvudtaget. Om du vill återge en artikel,oss. 

Externa länkar

Länkar från Previa till webbplatser utanför domänen www.previa.se är utanför Previas kontroll och vi kan inte hållas ansvariga för information på dessa.