Gör ditt ärende online. Du kan ändra och avboka tid direkt på webben. För frågor använd våra säkra formulär: Kontakta oss eller till din ort.


Förstadagsintyg

Här kan du som medarbetare, som har ett krav från arbetsgivare, få tillgång till drop-in-besök för utfärdande av förstadagsintyg.

Intyg genom drop-in-besök online

Previa erbjuder rådgivning och bedömning genom onlinebesök med våra telefonsköterskor. När drop-in tider är tillgängligt visas drop-in-länk direkt på sidan.

Intyg om kontakt genom onlinebesök med orsak och bedömning utfärdas till din arbetsgivare. Vid särskilt behov av ett fysikt besök kan det endast utföras om det inte finns misstanke om coronasmitta. 

Utfärdande av förstadagsintyg

  1. Du som medarbetare använder drop-in-besök eller bokar tid för arbetsoförmågebesdömningDu kan ta en drop-in-tid för förstadagsintyg direkt online eller vid behov boka en tid samma förmiddag som sjukanmälan görs. Previa gör då en arbetsoförmågebedömning med en företagssköterska och/eller företagsläkare. 

  2. Återkoppling Efter besöket återkopplar sjuksköterska skriftligt resultatet av arbetsförmågebedömningen till dig och din arbetsgivare och utfärdar förstadagsintyget.

Drop-in online för Förstadagsintyg


STÄNGT: Just nu är drop-in besök online för förstadagsintyg stängt. Återkom till denna sida vardagar klockan 08:00–10:00. Du når oss istället på telefon 0771 23 00 00

Förstadagsintyg


Här kan du som arbetsgivare ansöka om en utredning för Förstadagsintyg eller aktivera tjänsten om utredning är genomförd. 

Utredning och aktivering