A-Ö om Previas namnbyte

Previa kommer att byta namn och framöver gå under varumärket Falck. I januari 2023 byts bolagsnamnet, men införandet av det nya varumärket inleds redan i april 2022 och kommer göras steg för steg tills alla Previas närmare 100 enheter över hela Sverige har bytt utseende. Här finns kortfakta om varumärkesbytet från A-Ö.

Adresser: Våra enheter finns kvar på samma adresser som idag även efter namnbytet, men fasadskyltarna på våra fysiska enheter byts ut till Falckskyltar. Därför är det viktigt att hålla utkik efter Falckskylten om du kommer till en enhet som saknar den gamla Previaloggan.

Avtal: Avtal fortlöper som vanligt, varumärkesbytet innebär inte att Previas nuvarande organisationsnummer eller juridisk person ändras.

Beställningar: Beställningar fortlöper på samma sätt som idag även efter varumärkesbytet, men görs från den 18 januari från kund.falcksverige.se.

Datum: Den 18 januari 2023 byts nuvarande varumärke till Falck fullt ut. Införandet av det nya varumärket inleddes dock i april 2022 och har genomförts steg för steg tills alla Previas närmare 100 enheter över hela Sverige har bytt utseende.

Fakturor: Fakturor utställda efter januari 2023 kommer att vara adresserade från Falck Sverige AB.

Juridisk person: I januari 2023 får nuvarande AB Previa det nya juridiska namnet Falck Sverige AB. Samma organisationsnummer som idag behålls.

Kontaktuppgifter: Besöksadresser och telefonnummer kvarstår som idag. Den 18 januari 2023 ersätts @previa.se i mailadresser med @falcksverige.se.

Mail: Den 18 januari 2023 ersätts @previa.se i mailadresser med @falcksverige.se. Under ett år från bytet av webbplats kommer en vidarebefordring av mail som skickas till en gammal adress ske.

Organisationsnummer: Samma organisationsnummer som idag kvarstår även efter namnbytet.

Tjänsteutbud: Alla tjänster finns kvar som tidigare och levereras på samma sätt som tidigare men beställs från den 18 januari 2023 från kund.falcksverige.se. På sikt kommer varumärkesbytet innebära att vi har möjlighet att bredda vårt tjänsteutbud och på så sätt kunna erbjuda våra kunder ytterligare tjänster för ett hållbart arbetsliv och privatliv.

Webbsida: Från den 18/1 2023 är ny webbadress för anslutna till företagshälsan kund.falcksverige.se. Den övergripande webbsidan för Falcks samlade svenska verksamhet kommer vara falcksverige.se.

Läs mer

Vanliga frågor