Vaccination

Vaccinering är det mest kostnadseffektiva sättet för att undvika smittsamma sjukdomar som exempelvis stelkramp, hepatit A, kolera etc. Håll hälsan hög och sjukfrånvaron låg hos medarbetare som tillhör olika riskgrupper.

Hälsa

Vaccination är en vanlig åtgärd för att förebygga och minska mikrobiologiska arbetsmiljörisker, smittrisker (AFS 2018:4) såsom Arbetsmiljöverket beskriver det. Som arbetsgivare kan du erbjuda vaccination för de medarbetare som riskerar smitta i sin arbetsmiljö eller i sitt arbete. 

Vaccinationer Previa utför

 • Hepatit A
 • Hepatit B
 • TBE
 • Difteri, Stelkramp och Kikhosta
 • Säsongsinfluensa

Så går vaccinationen till

Vaccering är särskilt viktig för medarbetare som till exempel gör utlandsresor i tjänsten, har placering i utlandet eller har ett arbete med risk att exponeras för smittämnen. Utöver vaccineringen kan medarbetarna också få resemedicinsk rådgivning och medicinska kontroller utifrån andra länders hälsokrav.

 1. Beställ vaccination – medarbetaren får en kallelse

  När du som arbetsgivare beställt vaccinering kommer medarbetaren få en kallelse till Previa.
 2. Vaccination på Previa eller hos er 

  Vaccinationen genomförs vanligtvis på er närmsta Previaenhet. Om fler medarbetare ska vaccineras samtidigt kan ni avtala om att hålla vaccinationen på er arbetsplats.
 3. Hälsodeklaration vid vaccinering

  Vid vaccinationstillfället fyller medarbetaren i en hälsodeklaration för att säkerställa att det inte finns medicinska hinder för att ge vaccinet. Finns det inga anmärkningar utförs vaccineringen av en sjuksköterska efter läkarordination. 

Periodvis erbjuder Previa lokala dropin-tider för vaccination. Information hittar du då under din lokala Previa-enhet.

Vill du veta mer om våra tjänster?

Om ditt företag inte har avtal med Previa kan du enkelt få ett avtalsförslag: bli kund
Vill du ändra en bokad tid eller komma i kontakt med Previa: kontakta oss


Vill du beställa?

Är du behörig beställare på ditt företag och vill göra en nybokning eller beställa tjänst? Använd våra säkra formulär:  Beställa tjänster


Har du en fråga?

Fyll i namn, e-post och din fråga så hör vi av oss.

Vem är du?