Rehabsamordning

Så fort du behöver stöttning i rehabärenden på arbetsplatsen kan du vända dig till våra rehabsamordnare. Du som chef, och dina medarbetare, kan enkelt och effektivt ta ett telefonsamtal med oss – eller ett videosamtal via din dator, mobil eller surfplatta.

Rehabilitering

En rehabsamordnare hjälper er att ta fram en rehabiliteringsplan. En sådan plan ska finnas på varje arbetsplats och lyfta fram ert arbete med arbetsanpassning och arbetslivsinriktad rehabilitering. Det kan vara arbetsträning, ändrade arbetsuppgifter, anpassning av arbetsplatsen eller utbildning.

Vill du ha hjälp och stöd kan du snabbt och enkelt boka in ett samtal med oss, antingen på plats, via telefon eller online. Du väljer vad som passar dig bäst.

Ta fram rehabiliteringsplan med rehabsamordnare

Våra rehabsamordnare finns nära till hands för både dig som chef och dina medarbetare. Med oss kan du bland annat bolla symtom på nedsatt arbetsförmåga, eller om du ser tecken på ohälsa som du tror kan leda till sjukskrivning.

För att systematiskt förebygga och rehabilitera ohälsa på arbetsplatsen behövs en struktur och plan för rehabilitering. Rehabsamordnaren är en nyckelperson som: 

  • Rekommenderar åtgärder och insatser, på både individ- och organisationsnivå.
  • Utbildar er som arbetsgivare och chef, samt stöttar er i ert rehabansvar. 
  • Avlastar er och tar ett externt ansvar, med till exempel Försäkringskassan eller sjukvården. 
  • Samordnar rehabiliteringsprocessen med utvalda experter från Previa, så som psykologer, arbetsterapeuter, organisationskonsulter etc. 
  • Gör en återkommande inventering av läget på arbetsplatsen. 

Vill du veta mer om våra tjänster?

Om ditt företag inte har avtal med Previa kan du enkelt få ett avtalsförslag: bli kund
Vill du ändra en bokad tid eller komma i kontakt med Previa: kontakta oss


Vill du beställa?

Är du behörig beställare på ditt företag och vill göra en nybokning eller beställa tjänst? Använd våra säkra formulär:  Beställa tjänster


Har du en fråga?

Fyll i namn, e-post och din fråga så hör vi av oss.

Vem är du?