Previas handbok för ett hållbart arbetsliv

I Previas handbok för ett hållbart arbetsliv delar vi med oss av vår erfarenhet och ger våra bästa tips till alla som verkar för välmående och välfungerande medarbetare och organisationer. Årets upplaga 2021 har flera nya kapitel, bland annat om att arbeta hemifrån och om ledarskap på distans.

Med Previas handbok för ett hållbart arbetsliv vill vi på ett konkret sätt bidra med kunskap och tips för att skapa arbetsplatser där människor mår bra och presterar.

I den nya upplagan har vi lagt till flera ­kapitel om bland annat att arbeta hemifrån, leda på distans och hur man kan hantera stora omställningar i arbetslivet.

Handboken är tänkt att fungera både som inspirationskälla för insatser i vardagen och som checklista för den som vill arbeta långsiktigt och systematiskt med sin organisation, sitt ledarskap och sina medarbetares hälsa – vare sig det sker med stöd av en företagshälsa eller inte.

Här tar vi bland annat upp hur organisationer och företag kan utveckla ledarskapet och hur de kan skapa en god fysisk och social arbetsmiljö. Handboken innehåller också konkreta tips om hur man hanterar stress och ohälsosam arbetsbelastning, konflikter och psykisk ohälsa.  

Ladda kostnadsfritt ner handboken som pdf.