Gör ditt ärende online. Du kan ändra och avboka tid direkt på webben. För frågor använd våra säkra formulär: Kontakta oss eller till din ort.


Om sjuk- och friskanmälan online

Vanliga frågor om Previas tjänst för sjuk- och friskanmälan online.

 

Hur går anmälan online till?

Sjuk- och friskanmälan online görs genom att ange i sitt personnummer i ett säkert webbformulär som sedan skickas till Previa och registreras av en handläggare.

Den som anmält sig online får en bekräftelse via sms när anmälan blivit registrerad. 
I samband med att handläggaren registrerar ärendet går även information till chef och andra överenskomna personer/funktioner ut via sms och e-post.

Registreras sjukanmälningen direkt?

– Efter att anmälan är mottagen tar en handläggare hand om ärendet. Så snart registreringen är genomförd skickas en bekräftelse och information på samma sätt som vid anmälan via telefon.

Kan jag få rådgivning av sköterska via telefon?

–  Ja, medicinsk rådgivning av telefonsköterska dygnet runt erbjuds i webbformuläret vid anmälan online. (Vissa arbetsgivare har avtalat om ett eget nummer för anmälan som då ska användas.)

Vad kostar anmälan online?

– Inga extra kostnader tillkommer för anmälan online.Tjänsten erbjuds alla Sjuk och Frisk-kunder inom det befintliga avtalet. 

Syns anmälningar gjorda online i statistiken?

– Ja, alla inkomna ärenden visas i statistiken så snart registreringen är slutförd.

Medför onlineanmälan någon förändring av Sjuk och Frisk-tjänsten?

– Anmälan online ger ökad tillgänglighet och minskad väntetid för användaren. Innehållet i tjänsten förändras inte och uppföljning sker med nuvarande process. Medicinsk telefonrådgivning erbjuds även den som gör anmälan online, som kan välja att bli uppringd av telefonsköterska.

Hur aktiverar vi tjänsten för vår organisation?

Behörig beställare aktiverar anmälan online här. Därefter är det möjligt för medarbetarna att sjukanmäla sig både online och via telefon.

Varför syns tjänsten när vi inte har anmält oss till den?

– Sjuk- och friskanmälan online kommer att vara synlig för alla besökare på previa.se,  men kan bara användas av de medarbetare där företaget aktivt har anmält sig för tjänsten till Previa.

Hur får jag hjälp eller mer information?

Använd webbformuläret här på sidan för att ställa frågor direkt till kundservice för Sjuk och Frisk.

Mer om Sjuk och Frisk-tjänsten

Behöver du hjälp?


Behöver du hjälp eller har frågor om Sjuk och Frisk-tjänsten och onlinetjänst för statistik kan du vända dig till vår kundservice.